Het is natuurlijk fijn en noodzakelijk dat er veel ramen in je auto zitten. Je moet goed om je heen kunnen kijken voor de veiligheid. Ook mag je best een beetje van het uitzicht genieten onder het rijden. Maar soms is het ook vervelend om zo veel glas om je heen te hebben: de laaghangende winterzon kan hinderlijk van opzij in je ogen schijnen tijdens het rijden, mensen kunnen de hele tijd binnenkijken zodat je haast geen privacy hebt, en de zon warmt het interieur ook nog eens aardig op in de zomer. In deze gevallen kan auto raamfolie uitkomst bieden.

 

Auto raamfolie vergroot je privacy

Vind je het ook zo vervelend als iedereen de hele tijd maar naar binnen kijkt in je auto? Met raamfolie voorkom je opdringerige blikken. Mensen van buiten kunnen jou veel minder goed zien, maar jij kunt nog genoeg zien wat er om je heen gebeurt als je raamfolie binnen de toegestane normen van lichtdoorlatendheid valt. Dat is natuurlijk wel zo veilig in het verkeer. Zo geniet je optimaal van je privacy als je aan het rijden bent of even in je geparkeerde auto zit.

 

Verklein inbraakgevoeligheid met auto raamfolie

Vooral dieven kijken graag naar binnen om te zien of er wat te halen valt. Dat is vooral vervelend als je net je telefoon hebt laten liggen, of een gewilde autoradio hebt gemonteerd. Met raamfolie kunnen potentiële dieven al veel moeilijker inschatten of er een waardevolle buit te halen valt. Dan zullen ze eerder verder zoeken. Bovendien verstevigt raamfolie de autoruiten. Inbrekers hebben dan meer moeite met het inslaan van de ruiten om je kostbare spullen te stelen.

 

Minder warmte door zonnestralen

Wist je dat raamfolie tot wel 80% van de zonnewarmte kan tegenhouden? Als je auto een lange tijd geparkeerd staat in de zon, voelt deze als een sauna. Je kunt vaak niet eens of met moeite het stuur of de versnellingspook aanraken, omdat deze te heet zijn geworden. Natuurlijk kun je in de weer met allerlei zonwering of zelfs stukken karton, maar dit is veel gedoe en laat je auto er niet echt mooi uitzien. Met een zonwerende raamfolie hoef je niks extra’s te doen, ziet je auto er fraai uit en blijft deze een stuk koeler in de zon.

 

Vergroot je rijplezier

Doordat auto raamfolie zorgt voor minder schittering door de zon, zul je er over het algemeen prettiger mee rijden. Je geeft je auto er ook nog eens een strakkere uitstraling mee, en beschermt jezelf tegen opdringerige blikken. Ook voor dieven is je auto een minder aantrekkelijk doelwit als ze niet binnen kunnen kijken. Door het gebruik van raamfolie zal je rijplezier dus toenemen.

 

Mag je wel auto raamfolie gebruiken?

Raamfolie heeft dus vele voordelen, maar het is wel handig de wet- en regelgeving in acht te nemen bij het aanbrengen ervan. De voorruit en voorste zijruiten moeten, volgens de Europese richtlijn 92/22/EEG, minimaal respectievelijk 75% en 70% lichtdoorlatend zijn. Je krijgt in Nederland een boete als je ruiten minder dan 55% lichtdoorlatend zijn. Daarnaast krijg je 4 weken om je voertuig aan te passen zodat deze norm wel gehaald wordt. Je achterruit mag je volledig verblinden, zolang je maar twee buitenspiegels hebt.